Meedoen met de wind

Alle inwoners in de gemeente Staphorst kunnen in 2020 financieel participeren in het windpark van Wij Duurzaam Staphorst. Om de belangstelling hiervoor te peilen organiseert Wij Duurzaam Staphorst in IJhorst, Rouveen en Staphorst inloop informatieavonden. Inwoners kunnen hieronder hun deelname reserveren.

Inloopavonden
Op dinsdag 20 augustus in d’Olde Skoele te Rouveen, donderdag 22 augustus in restaurant De Vos in IJhorst en dinsdag 27 augustus in zaal Spoorzicht te Staphorst vinden de inloopbijeenkomsten plaats. Op donderdag 29 augustus staat er in zaal Spoorzicht te Staphorst een extra bijeenkomst gepland. Inwoners zijn welkom vanaf 19.30 tot 22.00 uur. In IJhorst wordt in verband met het Rieverstersfeest de avond van 18.30 – 21.30 uur gehouden.
Op deze inloopavonden wordt informatie verstrekt over de toekomstige financiële deelname en bijvoorbeeld over welke risico’s er zijn aan deelname aan het windproject in Staphorst. Deelname is in 2020 mogelijk vanaf €250,- Ook kunnen inwoners terecht op deze avonden voor meer informatie over het te bouwen windpark.

Peiling
Het is hét moment om een reservering te maken voor toekomstige deelname in het windpark. De inschrijving bij de peiling in combinatie met de aanmelding als lid van de coöperatie geeft voorrang op inwoners die zich in 2020 inschrijven om mee te doen in de uiteindelijke participatie. De participatie vindt plaats met behulp van certificaten welke in 2020 worden uitgegeven. De coöperatie wil door voorinschrijving peilen hoeveel belangstelling er is zodat ze op die verwachting in 2020 de definitieve certificaten kan uitgeven. Vrijblijvend inschrijven is mogelijk op de avonden in de drie dorpen maar ook door het invullen van het formulier hieronder.

Peiling participatie

  • Geef het aantal certificaten aan dat u wenst te reserveren. De looptijd van de certificaten is conform de duur van het windpark.
  • Prijs: 250,00 € Aantal:
  • 0,00 €
    (bijvoorbeeld 10- 15 jaar)
  • Let op: Dit is een peiling, bedoeld voor de verdere uitwerking van windpark bovenwind. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden en het schept geen verplichtingen. Als deelnemer van de peiling verwerft u een voorkeurspositie bij de participatie (mits u lid bent geworden).