Meedoen met de wind

De voorinschrijving participatie is gesloten. U kunt geen participaties meer reserveren voor de participatie in 2020. In 2020 openen we de inschrijving voor de participatie. Inwoners die zich hebben ingeschreven voor 8 september 2019 en lid zijn krijgen voorrang bij de inschrijving.

 

Eindstand peiling financiële participatie: €3,6 miljoen
Vanaf 20 augustus 2019 konden inwoners van de gemeente Staphorst deelnemen aan de peiling van Wij Duurzaam Staphorst. Op zaterdag 7 september was het de laatste dag voor inwoners om zich in te schrijven voor de peiling participatie in het Windpark Bovenwind. Om 00.00 uur stond de teller op €3.598.250.

Wij Duurzaam Staphorst is blij verrast door de massale inschrijving. Op basis van de peiling kan de coöperatie de financiële participatie voor 2020 goed voorbereiden.
Uit Staphorst komt 65% van de inschrijvingen. Uit Rouveen en Punthorst komen 22% respectievelijk 9%. De overige inschrijvingen komen van deelnemers die een relatie hebben met onze gemeente.

De totaalbegroting voor de realisatie van het windpark wordt in 2020 opnieuw vastgesteld omdat dan de subsidie SDE+ en de investeringen voor de windturbines bekend zijn. In het windplan uit 2018 is uitgegaan van 20 miljoen en dit wordt volgend jaar geactualiseerd.

 

Inloopavonden
Wij Duurzaam Staphorst organiseerde voor de peiling participatie een viertal informatie avonden. Tijdens de eerste twee avonden op dinsdag 20 augustus in Rouveen en donderdag 22 augustus in IJhorst was de opkomst mooi verdeeld over de avonden met geïnteresseerde bezoekers. Op dinsdag 27 en donderdag 29 augustus in Staphorst was de belangstelling groter met bezoekers vanaf begin tot de sluiting met weer een mooi resultaat tot gevolg. Inwoners kregen tijdens de inloopbijeenkomst informatie in twee korte doorlopende presentaties. De vragen van inwoners waren inhoudelijk en in detail is soms aanvullend ingegaan op specifieke vragen.

Op de inloopavond werd informatie verstrekt over de toekomstige financiële deelname en bijvoorbeeld over welke risico’s er zijn aan deelname aan het windproject in Staphorst. Deelname is in 2020 mogelijk vanaf €250,-