Meedoen met de wind

31 juli 2019

Alle inwoners in de gemeente Staphorst kunnen in 2020 financieel participeren in het windpark van Wij Duurzaam Staphorst. Om de belangstelling hiervoor te peilen organiseert Wij Duurzaam Staphorst in IJhorst, Rouveen en Staphorst inloop informatieavonden. Ook kunt u vanaf maandag 19 augustus 2019 uw deelname reserveren via deze site.

Informatieavonden
Op dinsdag 20 augustus in d’Olde Skoele te Rouveen, donderdag 22 augustus in restaurant De Vos te IJhorst,  dinsdag 27 augustus en donderdag 29 augustus in zaal Spoorzicht te Staphorst vinden de inloopbijeenkomsten plaats. Inwoners zijn welkom van 19.30 tot 22.00 uur. In IJhorst vindt de avond plaats van 18.30 to 21.30 i.v.m. het Rieversterfeest.

Op deze informatieavonden wordt informatie verstrekt over de toekomstige financiële deelname en bijvoorbeeld over welke risico’s er zijn aan deelname aan windenergie. Deelname is mogelijke vanaf €250,- Ook kunnen bezoekers terecht op deze avonden voor meer informatie over het te bouwen windpark.

Peiling

Het is hét moment om een reservering te maken voor toekomstige deelname in het windpark. De inschrijving bij de peiling geeft voorrang op inwoners die zich in 2020 inschrijven om mee te doen in de uiteindelijke participatie. De participatie vindt plaats met behulp van certificaten welke in 2020 worden uitgegeven. De coöperatie wil door voorinschrijving peilen hoeveel belangstelling er is zodat ze op die verwachting in 2020 de definitieve certificaten kan uitgeven. Vrijblijvend inschrijven is mogelijk op de avonden in de drie dorpen maar ook vanaf maandag 19 augustus via deze website.