Je bedrijf verduurzamen in Staphorst > gemakkelijk geregeld met ET+

25 juni 2021

Consortium ET+ helpt ondernemers in gemeente Staphorst om te kiezen voor groen en duurzaam.

Je bedrijf verduurzamen wordt een stuk makkelijker gemaakt in gemeente Staphorst. Consortium ET+, bestaande uit Staphorster bedrijven en Energiecoöperatie Wij Duurzaam Staphorst, timmeren actief aan de weg om te helpen met duurzaam ondernemerschap in Staphorst. Door steun van Provincie Overijssel en gemeente Staphorst kunnen bedrijven gebruik maken van kennis en kunde van ET+ voor een energie-efficiënte en meer duurzame bedrijfsvoering.

Lokaal verbonden
Het is niet toevallig dat ondernemers van het consortium ET+ wortels hebben in de gemeente Staphorst. De verbondenheid is groot en de kennis en kunde halen we het liefst lokaal. ET+ werkt nauw samen met coöperatie Wij Duurzaam Staphorst. Zij streven beiden naar een energie neutrale samenleving voor inwoners en bedrijven. Daarnaast is er een samenwerking met gemeente Staphorst en Provincie Overijssel en wordt het consortium gesteund door I.C.C. Staphorst, Sport & Business Staphorst en Ondernemersvereniging Staphorst-Rouveen. ‘Er is de afgelopen periode hard gewerkt aan dit project om ondernemers goed op weg te helpen. Wij zetten onze gezamenlijke kennis en kunde in om ondernemers verder te helpen met de verduurzaming van hun bedrijf,’ vertelt Albert Hulst, deelnemer en ondernemer van STISO Isolatiewerken BV.

Wat mag je verwachten van ET+ en Wij Duurzaam Staphorst?
De bedrijven werken samen om de energietransitie te versnellen. Het samenwerkingsverband ET+ helpt bedrijven hun efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten, zichtbaar verantwoord te verduurzamen en helpt om op tijd te voldoen aan wettelijke eisen. Dat doen ze met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen inclusief de subsidiëring en monitoring. Maar je kunt ook terecht voor alleen advies of alleen de uitvoering. Alle ondernemingen, van klein tot groot, in gemeente Staphorst kunnen hiervan gebruikmaken.

Gratis hulp voor ondernemers
Ben jij als ondernemer benieuwd wat je kunt bijdragen aan de energietransitie en welke stappen je moet nemen om op tijd te voldoen aan de wettelijke eisen? Maak dan een afspraak voor een laagdrempelig en gratis adviesgesprek met energieadviseur Jan van Ittersum. Hij begeleidt je bij het nemen van verdere stappen. Aan een verdiepend energieadvies en -rapport zijn wel kosten verbonden maar deze kunnen dankzij een subsidie van de provincie worden teruggevraagd.

Kijk op de website www.et-plus.nl of neem direct contact op met Jan van Ittersum: 06-10144040 of j.van.ittersum@et-plus.nl.

Team ET+
ET+ bestaat uit echte ketenpartners als Kooiker Installatie BV. voor de cv’s en warmtepompen, STISO Isolatiewerken BV voor de technische isolatie, VI Bouwmanagement voor de energiescans en Kiekebos Klimaat & Duurzaam voor airconditioning, lucht/water warmtepompen en duurzame technieken. Met verduurzamen komt vaak investeren, subsidiëren en/of financieren aan de orde. Daarom nemen ook Countus accountants + adviseurs en Subvention subsidieadviseurs deel. LK mediasupport is aangesloten om de communicatie van ET+ en de propositie van duurzaam ondernemen bij ondernemers in het algemeen zichtbaar te maken.